5 סרטים ישראלים שחובה לצפות בהם
- 2023
ואלס עם בשיר
ואלס עם באשיר הוא סרט מונפש דוקו-דרמטי מלחמתי, בבימויו של ארי פולמן על מלחמת לבנון הראשונה. המאייר דוד פולונסקי ובמאי האנימציה יוני גודמן שיתפו פעולה ליצירת האנימציה בסרט. הסרט הוגדר על ידי יוצריו כסרט תעודה מונפש אך יש גם הסבורים כי נכון יותר להגדירו כעלילתי, נוכח הסצינות הסוריאליסטיות שבו
עלילת הסרט
סרט תעודה מצויר, המתאר מסע בנבכי התודעה של הבמאי; באמצעות אנשים הוא מנסה להתחקות אחר שלושה ימים במלחמת לבנון הראשונה, שנמחקו מזיכרונו מבלי להשאיר עקבות.
גט - המשפט של ויויאן אמסלם
גט – המשפט של ויויאן אמסלם הוא סרט קולנוע ישראלי בשיתוף עם הפקות מצרפת וגרמניה, בבימויים של שלומי ורונית אלקבץ, שיצא לאקרנים בשנת 2014.
עלילת הסרט
יויאן גיבורת "ולקחת לך אישה" ו"שבעה", הגישה בקשת גירושין לפני 3 שנים. אליהו בעלה, מסרב להתייצב בבית המשפט במהלך שלוש שנים אלו. כשהוא כבר מסכים לבוא, הוא מסרב להענות לבקשתה ולהעניק לה את הגט. ללא הסכמה עקרונית שלו, ויויאן לעולם לא תקבל את הגרושין ותהיה כבולה במערכת הנישואין. בית הדין ועורך דינה של ויויאן זקוקים לעילה קבילה, סיבה אשר מספקת את בית המשפט הרבני, שבגינה יוכלו לחייב את אליהו להעניק לה גט ובאין בנמצא כזאת, כל הכוח נמצא בידיו של בעלה, ולויויאן לא נותר אלא לחכות עד שאליהו יסכים ויענה למשאלת ליבה: להתגרש ממנו ולפתוח בחיים חדשים.
אור - האוצר שלי
הסרט אור זכה במענק לפיתוח התסריט בפסטיבל הקולנוע הים תיכוני במונפלייה, וזכה בפרס אופיר לשחקנית הראשית הטובה ביותר (דאנה איבגי).
עלילת הסרט
העלילה עוקבת אחר אור (דאנה איבגי), נערה בת 17, תלמידת תיכון בתל אביב, בת לאם זונה בדימוס הנמצאת במצב חלש וקשה (רונית אלקבץ). אור נאבקת לקיים את עצמה ואת אמה, רותי, ברמת חיים מינימלית; היא עובדת כשוטפת כלים במסעדה זולה, ועוסקת במחזור בקבוקי פלסטיק ופחיות עבור שקלים בודדים, תוך כדי ניסיון למנוע מאמה לחזור לעבוד ברחובות. אור, אשר מתפקדת כסוג של הורה עבור אמה, מוצאת לאמה עבודה כמנקת בית, אך אמה שבה באופן קבוע לרחוב, בניסיון לפרנס את הבית ולהחזיר את כבודה כמפרנסת. חייה של אור הופכים קשים יותר כאשר נאסר עליה להתרועע עם עידו בו היא מאוהבת עקב היותה "השפעה רעה". לבסוף תופסת אור את מקום אמה בניסיון להרחיקה מהרחוב, והופכת לזונה בעצמה.
לצוד פילים
עלילת הסרט
שלושה זקנים וילד מוצאים את עצמם תקועים יחד בבית אבות בירושלים. מצד אחד הילד (גיל בלנק), גאון מבריק, אבל חסר יכולת חברתית, מצד שני סבא שלו (ששון גבאי), אותו לא פגש מעולם, איש לח"י שהקים את המדינה ולא מאמין בדמעות. איתם, החבר הכי טוב של הסבא מימי המחתרת, (מוני מושונוב), מלא יצרים ותשוקה שכבר לא תתממש, ודוד אנגלי (פטריק סטוארט) שחקן שייקספירי, מתוסכל וחסר כל שחייב מאתיים שלושים ושתיים אלף יורו. אבל יש דבר אחד שבכל זאת מאחד אותם – הם רוצים לשדוד בנק ביחד ולנקום בממסד שלא משלם פיצויים לילד על מות אביו והם רוצים את הכסף כדי להגשים חלום אחד אחרון של כל אחד מהם.
תמונת הניצחון
תמונת הניצחון הוא סרט קולנוע ישראלי בבימויו של אבי נשר שיצא לאקרנים ב-23 בדצמבר 2021. הסרט כולל את שחזור הקרב ונפילת קיבוץ ניצנים במלחמת העצמאות ומבוסס על אירועים אמיתיים. זוהי אחת ההפקות היקרות והגדולות בתולדות הקולנוע הישראלי. הסרט היה מועמד ל-15 פרסי אופיר לשנת 2021, כולל הסרט הטוב ביותר.
עלילת הסרט
העלילה מתרחשת בין סוף שנת 1947 ליוני 1948, ומתמקדת בעיקר בימים שקדמו לקרב על ניצנים ובקרב עצמו (7 ביוני 1948), בסופו נכבש קיבוץ ניצנים והמגינים שנותרו בחיים נלקחו בשבי.
עיתונאי מצרי צעיר, מוחמד חסנין הייכל (אמיר ח'ורי), מתלווה אל כוח לוחמים מתנדבים מצרי היוצא לסייע לערבים הפלסטינים, כבמאי של סרט תעמולה כדי לתעד "תמונת ניצחון" של הצבא המצרי. הם מתמקמים בכפר שלמרגלות הקיבוץ בו חבריו, יחד עם מחלקה מחטיבת גבעתי, נערכים להגנה. את עינו של הבמאי צדה דמותה של מירה בן-ארי (ג'וי ריגר), אלחוטנית צעירה שהתגוררה בניצנים יחד עם בעלה ובנה הקטן ומסרבת להתפנות מהקיבוץ הנצור.